arama

Cosmos (ATOM) Coin Nedir?

Cosmos Ağının ne yaptığını ve ne işe yaradığını anlamak için, çözdüğü bileşenleri ve problemleri çözmek gerekir. Özetlemek gerekirse, Cosmos Network Blockchain'in interneti olmayı hedefliyor.
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • Ykp Ykp
  • BeğenmedimBeğendim (No Ratings Yet)
    Loading...

Cosmos Ağının ne yaptığını ve ne işe yaradığını anlamak için, çözdüğü bileşenleri ve problemleri çözmek gerekir. Özetlemek gerekirse, Cosmos Network Blockchain’in interneti olmayı hedefliyor.

Cosmos, Tendermint ve Bloklar Arası İletişim protokolünün (IBC) avantajlarından yararlanarak her türlü blok zincirini birbirine bağlar. Cozmos Ağına yerleştirilen veya yerleşik projeler, birbirleriyle yerel olarak coin alışverişi yapabilir.

Tümüyle, Cosmos her türden blok zincirleri arasında daha iyi birlikte çalışabilirlik için bir ağdır.

Cosmos Network’un Arkasındaki Takım

Cosmos, Interchain Vakfı (ICF) tarafından desteklenmektedir. Tendermint ekibi, gelişimi için ICF ile anlaşma yapmıştır.

İşte ICF ve Tendermint Ekibi;

Cosmos Ekibi

Cosmos Ekibi

Cosmos’un arkasında gerçekten parlak bir ekip var. Ekibinin üst düzey yetkililerini tanıyalım:

Jae Kwon: Tendermint’in CEO’su ve kurucusudur. Daha önce takımlar için bir verimlilik uygulaması olan “ Bunu yaptım ”ı kurmuştu. Ayrıca Scramble.io, Volan ağları ve Yelp dahil olmak üzere birçok projeye birçok katkıda bulunmuştur.

Ethan Buchman: CTO ve kurucu ortak, Guelph Üniversitesi’nden yüksek lisans derecesi ve araştırma bilimcisi olarak 2 yıldan fazla deneyime sahip. Blockchain alanındaki ilk çalışması 2014 yılında Eris Industries ile yapıldı.

Peng Zhong: Tasarımın başındaki dahi, kendisini tanımladığı gibi bir otodidaktır ve başladığı bir web geliştirme şirketi olan Nylira için profesyonel JavaScript geliştiricisi olarak çalışmaktadır.

Cosmos Ağ Bileşenleri

Cosmos ağı üç temel bileşene dayanmaktadır:

Ağ ve konsensüs protokol düzeylerini birleştiren Tendermint Core .Hub / bölge bağlantısı için tutarlı algoritma olan Tendermint BFT ve IBS protokolünü içerir.

Uygulama Blockchain Arayüzü (ABCI), DApp’lerin birkaç programlama dilinde BFT oynatımıdır. ABCI dilden bağımsızdır ve geliştiricilerin herhangi bir dilde blockchain uygulamalarının bir kısmını oluşturmasına izin verir. Tendermint Core ve Cosmos SDK arasındaki bağlantı arabirimidir.

Cosmos SDK, “Base Coin” olarak da bilinen geliştiriciler için bir kaynaktır. SDK’nın temel amacı, geliştiricilerin standartlaştırılmış bir ortamda özel uygulamalara konsantre olabilmeleri için blockchain’in genel işlevselliği için ABCI oluşturma karmaşıklığını azaltmaktır.

Tendermint Core, Cosmos Hub’daki fikir birliğinden sorumludur. Hub’a bağlı blok zincirleri, Tendermint’e geçmeden kendi egemenliklerini korurlar.

Geliştiriciler Cosmos SDK’nın yardımıyla kendi uygulamalarını ve blok zincirlerini oluşturabilir ve bunları Tendermint Core’un üzerinde başlatabilir, böylece sadece uygulama katmanına dikkat edebilirler.

Bu nedenle Cosmos, Bitcoin, Ethereum, ZeroCash, CryptoNote ve diğerleri gibi çok çeşitli kripto para birimlerini ve komut dosyası dillerini destekleyebilir. Bu blok zincirleri, farklı tutarlı algoritmalara sahip olsalar bile IBC protokolü aracılığıyla birbirine bağlanabilir. Geliştiriciler, sözleşmeye bağlı özelliklerini korurken, farklı blok zincirleri arasında değerli varlıkları aktarmak için aktarmaya izin veren IBC’nin üzerine belirli bir uygulamanın semantiğini uygulayabilir.

Atom Coin

Atom Coin

Cosmo (ATOM) Çalışma Prensibi

Cosmos ağının resmi tokenine ATOM denir. 2017’de ICO sırasında 168 milyon token satıldı. Sonuç olarak, proje ICO’nun ilk yarım saatinde 17 milyon dolardan fazla para topladı. Bundan sonra, ekip finansal ve stratejik hedefleri çözmek için kullanmak için 50 milyon tokeni kendi bünyesinde tuttu.

Cosmos ekibi her yıl için bir enflasyon modeli sunmayı planladığından token talebi sınırlı kalmayacak. Bugün (29 ocak 2020 itibariyle veriler) Cosmos kripto para birimi, 198.066.461 dolarlık piyasa değeriyle CoinMarketCap listesinde ilk 19. sırada yer alıyor. Bir ATOM’un maliyeti yaklaşık 4.41$ ve 90 adet kripto para borsasında işlem görüyor.

Cosmos Coin

Cosmos Coin

Cosmos Network’un Kullanım Alanları

Cozmos’un son derece ilginç kullanım alanları var. Bunlardan sadece 3 ana kullanım alanlarından bahsedecek olursak;

DEX: Cosmos Blockchain çok fazla blok zincirini birbirine bağladığından, farklı ekosistemlerin birbirleriyle etkileşime girmesini kolaylaştırabileceğini söylemeye gerek yok. Bu merkezi olmayan bir borsa için mükemmel bir ortam.

Çapraz Zincir İşlemleri: Benzer şekilde, bir alan Cosmos merkezi üzerinden başka bir alandaki hizmetlerden yararlanabilir.

Ethereum Ölçeklendirme: Bu daha fazla kullanım durumundan biridir. Cosmos merkezine bağlı herhangi bir EVM tabanlı alan, mimariye göre, Tendermint konsensüs sistemi tarafından da desteklenecektir. Bu, alanların daha hızlı büyümesini sağlayacaktır.

Cosmos Network: Sonuç

Cosmos ve Tendermint, buradaki en ilginç projelerden bazıları. Şu anda umutsuzca ihtiyaç duyduğu bir şey olan blok zincirlerine yepyeni bir ölçeklenebilirlik ve birlikte çalışabilirlik getiriyorlar. Cardano, AION, ICON gibi rakiplerinden bazıları ile nasıl rekabet göstereceğini zaman belirleyecektir.

Ancak, cosmo teknolojisi kesinlikle ilgi çekici ve arkasında çok tutkulu adanmış bir ekip var. Umarız bütün uygulamalarını zamanında ve diledikleri şekilde hazırlarlar.